Behandelingen

Cranio Sacraal Behandeling

Cranio Sacraal behandeling is ontstaan vanuit de Osteopathie en werkt vanuit een holistische visie. De mens wordt als geheel gezien.

Ieder mens heeft een zelf genezend vermogen, wat heel goed zichtbaar is als je bijvoorbeeld een wondje hebt. Het lichaam zorgt er zelf voor dat dit wondje weer geneest. Dit zelf herstellend vermogen kan verzwakt zijn door extreme omstandigheden zoals bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, operatie, stress of verkeerde voeding. Het lichaam kan dan hulp nodig hebben om van de klachten af te komen. Een Cranio Sacraal behandelaar kan deze extra hulp bieden.

Ons lichaam kan goed functioneren, dankzij de elasticiteit van bindweefsel. Door fysieke of psychische problemen kan de elasticiteit van dat bindweefsel aangetast worden. Lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderklachten of bewegingsbeperkingen kunnen succesvol worden behandeld met een Cranio Sacraal behandeling. Maar het helpt ook bij minder voor de hand liggende klachten zoals slaapstoornissen, stress, lusteloosheid, vermoeidheid of hyperactiviteit.

De behandeling bestaat uit zachte manuele technieken, die ons bindweefsel ontspannen. Zo kunnen organen, spieren, het ruggenmerg of hersenvliezen worden behandeld. Ook onze ademhaling, bloedsomloop, ons bewegingssysteem en het zenuwstelsel hebben baat bij de therapie en gaan beter functioneren. Het zelf genezende vermogen van het lichaam wordt zo gestimuleerd. Cranio Sacraal behandeling is geschikt voor volwassenen, kinderen en zelfs voor baby’s. De behandeling behandelt specifiek het bindweefselapparaat en de verbinding hiervan met het centrale zenuwstelsel. Kenmerkend voor de Cranio Sacraal behandeling zijn de zachte, langer durende manuele technieken om het bindweefsel te laten ontspannen. Hierdoor is een deel van deze techniek ook heel geschikt als onderdeel van een ontspanningsmassage.

Wij bieden GEEN Cranio Sacraal Therapie. Daarvoor verwijzen we door naar een erkende CS therapeut.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage bestaat uit strijkingen. Ik wissel de massage steeds af. Heerlijke lange strijkingen afgewisseld met kortere strijkingen. Zo heeft het veel positieve effecten op lichaam en geest. Het ontspant de spieren, bestrijdt hoofdpijn, neemt stress weg, de ademhaling wordt regelmatiger en de hartslag wordt rustiger. Massage is de aanzet voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Iedere massage is op u persoonlijk afgestemd.

Deze massage is ook te boeken als duo-massage !

Sportmassage

De techniek van sportmassage is meer gericht op behandeling en herstel.
Een sportmassage kan bestaan uit effleurages (stijkingen), petrisages (knedingen) en fricties (drukpunten). Deze massage is zeer geschikt bij de behandeling van (rest)klachten na sportblessures of spieren die vastzitten en onvoldoende baat hebben bij ontspanningsmassage.
De knedingen hebben een diepere werking op de doobloeding van de spieren en met drukpunten kunnen zogenaamde knopen in spieren behandeld worden. Hierdoor kan een teveel aan melkzuur (afvalstoffen) beter afgevoerd worden door het lichaam.
Daarnaast stimuleert het de hersenen zodanig dat ze endorfinen (lichaamseigen pijnstillers) produceren. Ook wordt er weerstand opgebouwd tegen ziekten. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren bevorderd waardoor het teveel aan melkzuur (afvalstof) verwijderd kan worden. 
Afhankelijk van wat u nodig heeft of wat uw wensen zijn kan de druk met de handen en de intensiteit worden aangepast.

Zwangerschapsmassage

Bij De Brug Twente ook mogelijk om een zwangerschapsmassage te boeken! Dus ben je aanstaande moeder of wil je iemand verrassen die binnenkort moeder wordt? 

Een zwangerschapmassage bij De Brug Twente is een heerlijke massage gericht op ontspanning en verlichting van zwangerschap ongemakken. Ervaar zelf de voordelen van massage tijdens de zwangerschap! Wij geven de zwangerschapsmassage op een hydrokussen, waarbij je op je rug ligt. Daarnaast is het ook mogelijk om de massage in zij-lig te ondergaan. 

In de eerste 3 maanden van de zwangerschap masseren we niet. Het is niet aangetoond dat je een zwangerschap door massage kunt beëindigen, maar wij willen dat risico niet lopen. Vanaf 14 weken kan er in overleg gemasseerd worden tot het einde van de zwangerschap.
Natuurlijk hebben partners ook behoefte aan wat ontspanning en wat is er nou leuker dan samen te genieten. Het kan bij De Brug Twente. Boek een duo massage voor jou en je partner!

Zwangerschapsmassages zijn mogelijk voor 45 en 60 minuten (duo massages waarbij 1 of 2 zwangerschapsmassages worden gegeven zijn alleen in 60 minuten).

Lomi Lomi

Lomi Lomi is een ontspannende Hawaiiaanse massagevorm, waarbij er met de handen en onderarmen gemasseerd wordt. Volgens de Hawaiiaanse cultuur is alles altijd in beweging. Denk maar aan een zee, de golven spoelen eindeloos af en aan. Deze beweging is de basis van Lomi Lomi massage. Strijkingen worden in een vloeiende beweging vanaf de schouders tot aan de voetzolen en weer terug gemaakt. Het masseren van verschillende lichaamsdelen tegelijk heeft een extra ontspannende werking op lichaam en geest. Het is een massage die zacht, soepel en toch ook diep werkt. Je voelt je als herboren.

Hierbij is het prettig om niet gestoord te worden door kleding, mocht je er bezwaar tegen hebben om zonder kleding gemasseerd te worden adviseren we om een andere ontspanningsmassage te boeken. Bij twijfel neem gerust even conntact met ons op!

Hotstone

Al eeuwen oud, maar nu weer hot. De hotstone massage. 
Masseren met warme stenen. Een pure verwennerij en ontspanning ten top. Dit kan je eigenlijk niet uitleggen, maar moet je gewoon ervaren. 
Hotstone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage en thermotherapie. 
De werking is veelzijdig: het verbetert het spieren en bottenstelsel, stimuleert de orgaanfuncties en je hormonen komen in balans. De geschiedenis bevestigt dat het therapeutische effect van warme stenen al duizenden jaren bekend is. 
Een hotstonemassage werkt zeer ontgiftend, afvoerend, is pijnverlichtend, maakt de spieren soepel, stressverlichtend en zeer ontspannend!
Ik gebruik basalt stenen, basalt is het beste materiaal voor hotstone massages want het houdt de warmte langer vast en geeft deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door. De stenen zijn afkomstig uit de Andes en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in de bedding van de rivier hebben gelegen en mooie, ronde en gladde vormen hebben gekregen. De stenen worden in een speciale heather verwarmd tot een temperatuur van +/-45-50 graden. Een aantal verwarmde stenen worden op het lichaam geplaatst. De stenen geven de warmte geleidelijk af aan het lichaam. Met andere stenen wordt het lichaam gemasseerd. 
Een zeer aparte en intensieve vorm van massage. 
Ik masseer zowel met de warme stenen als ook met de handen. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan ik dieper in het spierweefsel komen wat de massage veel effectiever maakt. 
Door de warmte die gebruikt wordt is een hotstone massage niet geschikt bij zomerse buitentemperaturen van 25C of meer. Het lichaam heeft dan meer moeite om de warmte kwijt te raken.

Deze massage is ook te boeken als Duo massage!

Voet reflex massage

Voeten zijn vaak erg ondergewaardeerd. Terwijl ze ons toch de hele dag dragen. 

In de voeten zijn verbindingen met alle organen van het lichaam te vinden. Via de massage van de voeten worden alle organen geraakt. De voetreflexmassage geeft nieuwe energie en verfrist. Gun uw voeten een heerlijke massage! We beginnen met een ontspannen voetbad met essentiële olie, gevolgd door een massage van de voeten waarbij een combinatie van massage en drukpunten wordt gebruikt.  
Super verwennerij!

Als losse massage is deze behandeling alleen mogelijk voor 45 of 60 minuten. Deze massage kan ook goed in combinatie met de hoofd/gezichtsmassage in een behandeling van 60 minuten!

Hoofd/gezicht massage

Het gezicht is de weerspiegeling van lichaam en geest. Diverse emoties zijn af te lezen in ons gelaat. Veel mensen zitten vaak in hun hoofd. Het denken
aan de boodschappen en alle andere dingen die nog gedaan moeten worden. Hierdoor kan het hoofd gespannen aanvoelen en zelfs kan er
spanningshoofdpijn ontstaan. Tijd om te ontspannen!
Bij een hoofd/gezicht massage wordt zacht gemasseerd met verschillende technieken. Zowel de hoofdhuid, als het gezicht en de schouders worden
op een rustgevende manier gemasseerd. Via strijkingen, knedingen en drukpunten komt u tot ontspanning. 

Met een zacht muziekje op de achtergrond kunt u uw hoofd leeg laten worden onder de aanraking van de masseur. Een aanrader voor iedereen die wel eens stress ervaart! De hoofd/gezicht massage is, als losse massage, alleen mogelijk als 30 minuten behandeling. in combinatie met een voetreflex massage kan er uitgebreid worden tot een behandeling van 60 minuten! Een heerlijke massage die in relatief weinig tijd veel ontspanning brengt.

Hoofd/gezicht massage

Het gezicht is de weerspiegeling van lichaam en geest. Diverse emoties zijn af te lezen in ons gelaat. Veel mensen zitten vaak in hun hoofd. Het denken aan de boodschappen en alle andere dingen die nog gedaan moeten worden. Hierdoor kan het hoofd gespannen aanvoelen en zelfs kan er spanningshoofdpijn ontstaan. Tijd om te ontspannen!
Bij een hoofd/gezicht massage wordt zacht gemasseerd met verschillende technieken. Zowel de hoofdhuid, als het gezicht en de schouders worden op een rustgevende manier gemasseerd. Via strijkingen, knedingen en drukpunten komt u tot ontspanning.

Met een zacht muziekje op de achtergrond kunt u uw hoofd leeg laten worden onder de aanraking van de masseur. Een aanrader voor iedereen die wel eens stress ervaart!

De hoofd/gezicht massage is, als losse massage, alleen mogelijk als 30 minuten behandeling. in combinatie met een voetreflex massage kan er uitgebreid worden tot een behandeling van 60 minuten!

Een heerlijke massage die in relatief weinig tijd veel ontspanning brengt.

Aroma touch

Dit is geen massage, maar wel een heerlijke behandeling met essentiële oliën, die niet alleen ontspanning geeft, maar ook pijn kan verminderen!
DoTERRA produceert 100% natuurzuivere oliën. Zij zoeken naar de beste gebieden wereldwijd, waar de grondstoffen voor de verschillende oliën hun oorsprong vinden. Daar werken ze samen met de lokale bevolking om tot de meest krachtige pure oliën te komen.

Essentiële oliën zijn natuurlijke aromatische onderdelen gevonden in planten, zaden, fruit, bloemen en bomen. Deze oliën worden door destillatie of koude persing geoogst. Ze zijn 50 – 70 maal krachtiger dan kruiden en daardoor een goede natuurlijke manier om voor je gezondheid te zorgen. Doordat ze zo krachtig zijn, zijn ze zuinig in gebruik. In veel gevallen is 1 of 2 druppels al genoeg! 

Iedereen heeft wel eens gehoord dat lavendel niet alleen lekker ruikt, maar dat het ook helpt ontspannen. Niet voor niets wordt lavendel in veel bad lotions verwerkt. Maar wist je ook dat lavendel een natuurlijke antihistamine is? Of dat het een zonverbrande huid verzacht en helpt herstellen?

Nog zo’n bekende is pepermunt. Het geeft een frisse smaak. Het geeft zelfs even extra lucht. En misschien wist je ook wel dat een muggenbult niet meer jeukt als je er wat tandpasta op doet. Dat komt door de pepermunt die in de tandpasta zit. Wist je dat je nog veel meer kunt met pepermuntolie? Wij vertellen je er graag over!

Er zijn namelijk heel veel toepassingen voor een grote variëteit aan essentiële oliën. Wij zijn in 2015 deze ontdekkingsreis begonnen en willen graag de informatie met je delen. Met enige regelmaat geven we daarom workshops. Zowel op verzoek als door ons gepland. Dus wil jij ook op een natuurlijke manier je gezondheid ondersteunen? Dan zijn er 2 manieren om te bestellen. Vraag naar de mogelijkheden. 

 Ben je ook enthousiast over pure essentiële oliën en zou je die wel met 25% korting willen aanschaffen? Neem dan vrijblijvend contact op via de mail.

Medical Taping Concept

De Brug Twente is ook gecertificeerd in Medical Taping. 
Een tapevorm die, anders dan reguliere sporttape, gebruik maakt van elastische tape. Het toepassingsgebied is erg breed. 
Vraag naar de mogelijkheden bij De Brug Twente.

Scroll naar boven