De Brug Twente
Dokter P. Oosthoekstraat 45
7462 JR Rijssen

06-20 686 244
( ook via SMS en whatsapp )

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.debrugtwente.nl

Like ons ook op Facebook

Al eeuwen oud, maar nu weer "hot". De hotstone massage. 
Masseren met warme stenen. Een pure verwennerij en ontspanning ten top. Dit kan je eigenlijk niet uitleggen, maar moet je gewoon ervaren. 
Hotstone massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage en thermotherapie. 
De werking is veelzijdig: het verbetert het spieren en bottenstelsel, stimuleert de orgaanfuncties en je hormonen komen in balans. De geschiedenis bevestigt dat het therapeutische effect van warme stenen al duizenden jaren bekend is. 
Een hotstonemassage werkt zeer ontgiftend, afvoerend, is pijnverlichtend, maakt de spieren soepel, stressverlichtend en zeer ontspannend!
Ik gebruik basalt stenen, basalt is het beste materiaal voor hotstone massages want het houdt de warmte langer vast en geeft deze op een natuurlijke wijze aan het lichaam door. De stenen zijn afkomstig uit de Andes en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in de bedding van de rivier hebben gelegen en mooie, ronde en gladde vormen hebben gekregen. De stenen worden in een speciale "heather" verwarmd tot een temperatuur van +/-45-50 graden. Een aantal verwarmde stenen worden op het lichaam geplaatst. De stenen geven de warmte geleidelijk af aan het lichaam. Met andere stenen wordt het lichaam gemasseerd. 
Een zeer aparte en intensieve vorm van massage. 
Ik masseer zowel met de warme stenen als ook met de handen. Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan ik dieper in het spierweefsel komen wat de massage veel effectiever maakt. 
Door de warmte die gebruikt wordt is een hotstone massage niet geschikt bij zomerse buitentemperaturen van 25C of meer. Het lichaam heeft dan meer moeite om de warmte kwijt te raken.
Deze massage is ook te boeken als Duo massage!