De Brug Twente
Dokter P. Oosthoekstraat 45
7462 JR Rijssen

06-20 686 244
( ook via SMS en whatsapp )

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.debrugtwente.nl

Like ons ook op Facebook

Cranio Sacraal behandeling is ontstaan vanuit de Osteopathie en werkt vanuit een holistische visie. De mens wordt als geheel gezien.

Ieder mens heeft een zelfgenezend vermogen, wat heel goed zichtbaar is als je bijvoorbeeld een wondje hebt. Het lichaam zorgt er zelf voor dat dit wondje weer geneest. Dit zelfherstellend vermogen kan verzwakt zijn door extreme omstandigheden zoals bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, operatie, stress of verkeerde voeding.

af982081ada8f16e1d1668f98e355dcb

Het lichaam kan dan hulp nodig hebben om van de klachten af te komen. Een Cranio Sacraal behandelaar kan deze extra hulp bieden.

Ons lichaam kan goed functioneren, dankzij de elasticiteit van bindweefsel. Door fysieke of psychische problemen kan de elasticiteit van dat bindweefsel aangetast worden. Lichamelijke klachten als hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderklachten of bewegingsbeperkingen kunnen succesvol worden behandeld met Cranio Sacraal Therapie. Maar het helpt ook bij minder voor de hand liggende klachten zoals slaapstoornissen, stress, lusteloosheid, vermoeidheid of hyperactiviteit.

De behandeling bestaat uit zachte manuele technieken, die ons bindweefsel ontspannen. Zo kunnen organen, spieren, het ruggenmerg of hersenvliezen worden behandeld. Ook onze ademhaling, bloedsomloop, ons bewegingssysteem en het zenuwstelsel hebben baat bij de therapie en gaan beter functioneren. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt zo gestimuleerd. Cranio Sacraal behandeling is geschikt voor volwassenen, kinderen en zelfs voor baby’s.

De behandeling behandelt specifiek het bindweefselapparaat en de verbinding hiervan met het centrale zenuwstelsel. Kenmerkend voor de Cranio Sacraal behandeling zijn de zachte, langer durende manuele technieken om het bindweefsel te laten ontspannen.

Hierdoor is een deel van deze techniek ook heel geschikt als onderdeel van een ontspanningsmassage.Wij bieden GEEN Cranio Sacraal Therapie.
Daarvoor verwijzen we door naar een erkende CS therapeut.