Voordelen van massage

Kent u de voordelen van massage al?

We leven in een maatschappij die werkt vanuit het hoofd. Heel anders dan de fysieke arbeid die vroeger veel meer op de voorgrond stond. Het is dan ook logisch dat we nu steeds meer druk in ons hoofd ervaren. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Hoofdpijnklachten komen steeds meer voor. Maar ook andere fysieke klachten die kunnen ontstaan vanuit het ervaren van drukte. Hoe vaak ervaren we niet druk in ons leven. We moeten vandaag na het werk nog boodschappen doen, de kinderen van school halen, oppassen, eten koken. Allemaal zaken waar we de hele dag door aan denken, naast natuurlijk het ‘gewone’ werk wat ook gedaan moet worden. De hele dag door denken we, zijn we bezig in ons hoofd. Dat hoofd zit soms zo vol dat het letterlijk kan overlopen.

Uitdrukkingen als: “te veel op je schouders nemen” en “de schouders ophalen” komen niet zomaar ergens vandaan. Bij veel mensen met nek/schouder klachten ontstaan deze door stress. Stress zit in ons hoofd, we ervaren en denken aan alles wat er gedaan moet worden. We voelen ons opgejaagd, het gevolg kan zijn dat de ademhaling versneld en vaak ook hoger komt te zitten. Van een rustige buikademhaling gaan we meer vanuit de borststreek ademen. Daarbij neemt de spanning in de schouders toe met als gevolg dat de schouders licht opgetild worden. We moeten immers nog zoveel en we blijven maar proberen om al die bordjes omhoog te houden. Voor een korte periode is dat helemaal niet erg. Daar hebben we immers onze spieren voor. Geven we onze spieren niet de ontspanning die ze regelmatig nodig hebben, dan raken ze verzuurd en gaan ze vast zitten. Dat begint met de welbekende “knopen” in de spieren. Worden die niet aangepakt, zullen ze groter worden en ontstaan er meer klachten.

Juist omdat we in deze tijd zo in ons hoofd zitten, is het bijna moeilijk om ons lijf te horen en te voelen. Terwijl het lijf zo zijn best doet om ons allerlei signalen te geven. Hebben we ergens een pijntje? Dan grijpen we vrij makkelijk naar de paracetamol of andere pillen. Daarmee onderdrukken we de pijn, maar ook het signaal wat het lijf probeert af te geven. Luister je niet naar het spreken van je lijf, dan gaat het harder praten tot zelfs schreeuwen. Met andere woorden de klachten die we ervaren worden erger. Als we het met thuismedicatie niet meer kunnen onderdrukken, zijn er verschillende opties. We kunnen naar een huisarts voor deskundig onderzoek of een zwaarder recept. Maar we kunnen ook een stapje terug doen en proberen te ontdekken naar waar de oorzaak ligt.

Bij De Brug Twente zijn we specialist op het gebied van massages, Cranio Sacraal therapie en essentiële oliën. Niet alleen voor het bevorderen van de ontspanning, maar ook voor klachtgerichte behandelingen. Vanuit een korte intake bepalen we samen met u de koers. U houdt zelf de regie en wij ondersteunen daar in.

Of het nu gaat om een eenmalige ontspanningsmassage of om een reeks behandelingen die gericht zijn op het verminderen van klachten. Wij werken vanuit passie, aandacht en vooral werken wij samen met u!