Dornbehandeling

Dorn behandeling is een manuele behandeling van ongeveer een half uur, die zijn oorsprong vind in Duitsland. Veel rug-, nek- en hoofdpijnklachten, zoals spit, ischias en andere hernia-achtige klachten, kunnen via deze methode behandeld worden met goed resultaat. 

dorn therapie 5Vrijwel iedereen heeft een beenlengte verschil. Bij de meeste mensen levert dit niet direct rugklachten op. Het lichaamsgewicht wordt echter wel verplaatst naar het korte been en zo komen de rugwervels in een andere houding (verschoven of gedraaid) te staan. De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Het is dan ook logisch dat wanneer de wervels scheef komen te staan de kans op beknelling van de zenuwen groot is. Dat geeft klachten. 

Via Dorn behandeling wordt eerst het beenlengte verschil gecorrigeerd en vervolgens loop ik de wervels na. Terwijl u rustige zwaai bewegingen maakt, worden verschoven en gedraaide wervels op een zachte, voorzichtige manier terug gezet. Tegelijkertijd maakt dit ook het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. 

In tegenstelling tot “kraken”  is de Dornbehandeling een milde therapie. Wel kan er een paar dagen spierpijn ervaren worden op de plekken waar de wervels scheef stonden.

De Dorn behandeling kan goed gecombineerd worden met een ontspanningsmassage tot een behandeling van 60 of 90 minuten!